Slider

Spune-le prietenilor

132 de imigranți au fost aduși la mal în Mangalia

Salutare fraților, astăzi abordăm un subiect interesant, 132 de imigranți au fost aduși astăzi la mal de Garda de Coasta, aceștia venind din Orientul Mijlociu. Barbatii se aflau pe puntea navei, iar femeile și copii erau adapostiți in cala vasului.
     Polițiștii de frontiera au observat astazi dimineață o  ambarcaţiune care nu avea pavilion arborat şi se apropia de apele teritoriale ale României. La faţa locului a plecat o navă de frontieră iar pentru că marea era agitată, iar vântul puternic, ceea ce punea în pericol vieţile tuturor celor aflaţi la bord, conducerea Gărzii de Coastă a dispus de urgenţă o misiune de salvare a celor aflaţi la bordul navei.
     Din pescador au coborât 132 de emigranţi, dintre care 27 de copii, 21 de femei şi 84 de bărbaţi, cu toţii flămânzi şi speriaţi. Autorităţile au stabilit că emigranţii sunt de origine siriană, afgană, iraniană şi irakiană. Cel mai probabil, aceştia au venit spre România pe filiera Turcia, precum celelalte grupuri de emigranţi. Cu toţii au fost transportaţi la sediul Gărzii de Coastă din municipiul Constanţa, unde au urmat audieri.
       În primul rănd eu NU folosesc termenul de IMIGRANȚI ILEGALI,  deși aceștia au comis o infracțiune, au fost forțați de împrejurari.
     Să vă explic, imigranții provin din Siria, Afganistan, Iran și Irak, țări arabe unde acum este RAZBOI. Săracii oameni au fugit cu copii de bombe și arme, nu au fugit de dragul de a ajunge in Romania. Ma mir că ambarcațiunea a rezistat la atata drum în aceste condiții, deci acești oameni au fugit din țările lor doar că să își salveze viețile lor și ale copiilor lor, iar orice sancțiune sau pedeapsă adusă acestor sărmani este UN ABUZ GROSOLAN.
     Într-adevar au comis o infracțiune care se pedepsește, dar trebuie sa gandim uman, acei oameni nu sunt curve și pești veniți să "muncească", sunt familii venite de frica bombelor.
     Dar oare Guvernul, prestigiosul Guvern al României ce are de gând ?? Sa facă precum porcinele in papușoi și să tacă? Nu dom'le, imigranții trebuie sa fie cazati într-un loc cu toate condițiile pentru copii și apoi să fie integrați în societate. Destul că o să indure umilințe de la diverși cetațeni, ce vrea Guvernul să înceapa el? Hai M.A.I.,  fă ceva ! Vreo ordonanță, vreo decizie pentru construirea unui centru special pentru imigranți aici la Constanta, orice i-ar putea ajuta pe acești oameni !
      Hai Jurnaliștii ! Vreunul d-ăsta de se dă deontolog, sa pună mana să mobilizeze pe cineva !
     Sau ați uitat mă când vă riscați pielea pe vremea lu' Ceașcă, trecând Dunărea ca să fugiți de comunism. Ei bine, ia gândiți-vă cum ar fii pe război?
Nu-i nimic, că mai nou e democrație, așa că ședeți blând că acuma este  "Dă consolideișăn la democratic evolușăn" daca mai țineți minte.
Keep Reading Urban :)

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu