Slider

Spune-le prietenilor

Măgăria unora VS. Prostia altuia !

     


      Salutare, într-o zi nu tocmai fericită. Luni după cum bine știți, a avut loc un accident teribil în orășelul nostru, 19 oameni au fost rănți în urma unui accident. Fac o scurtă trecere în revistă a celor întâmplate, apoi voi comenta.
     Un șofer oarecare, i-am putea spune ordinar, pe nume Mihail Mihaiu, de 59 de ani se plimba cu un Opel pe strada Mihai Viteazu (Foarte mișto repetiția : Mihail Mihaiu mergea pe Mihai Viteazu).
Când a ajuns la intersecția cu Nicolae Iorga, acesta nu s-a gândit că trebuie să acorde prioritate, și a intrat ca-n brânză într-un microbuz înțesat de pasageri. În urma impactului, Opelul s-a rotit pe șosea și s-a oprit în gardul unei case, iar microbuzul s-a înfipt într-un stâlp. Mai mulți pasageri aflați la bordul Mercedes-ului și care stăteau în picioare pe culoar s-au prăbușit unii peste alții, lovindu-se de scaune sau de podea.
Victimele au fost transportate la spital, iar șoferii au fost testați cu etilotestul dar rezultatele au fost negative.
     Pe de o parte, îl avem pe șofer care este principalul vinovat. Omul cred că era cu radioul mai tare și nu a fost atent, și astfel a intrat ca mineru în studenți, ca boul și fără să știe ce face, băgând în sperieți 20 de oameni. Și mai spuneau ăștia de la asigurări că noi tinerii avem cel mai mare factor de risc, deși unul de 60 sau 70 de ani este chiar mai periculos, având reflexele mai slabe.
     Pe de altă parte, avem minunatele și luxoasele sicrie numite Maxi-Taxi-uri, care la fiecare frână mai bruscă se mai dezmembrează puțin. Cine îndrăznește să circule cu așa ceva, sigur a observat ușile prinse cu sfoară sau scoci ca să stea închise, scaunele roase și împuțite și aglomerația teribilă.
Și șoferii sunt măgari că lasă să urce atâția oameni doar să facă ei un ban, nici măcar nu taie bilete.
De câte ori nu s-a întâmplat să moară oameni care mergeau cu astfel de căcaturi pe roți ?! Sunt ultimele zdrențe de microbuze, cu RAR-ul luat la Cucuieții din Vale pe compot de caise. Sunt sătul de astfel de vehicule la care nici volanul nu mai e ascultător.
     Pe scurt măgăria șoferilor + inconștiența patronilor + neatenția unui sexagenar pot crea un hazard care se soldează cu 19 oameni frăgeziți bine. Întrebarea este : Ce ne facem ?
Aștept comentariile voastre  :)

Foto : Telegraf 

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii:

  1. Eu voi continua sa merg cu maxi-taxi chiar daca sunt intr-o stare deplorabila. M-am jurat ca atata timp cat mi-o mai da D-zeu zile si oi avea picioarele sanatoase voi merge pe jos, cu maxi-taxi,cu taxi-ul sau orice alt mijloc de transport in afara de RATC.Am fost amendata pe nedrept in doua randuri de doamnele controloare.
    Accidente au fost, sunt si vor mai fi atata timp cat: permisele se iau asa cum se iau(unii), controlul medical se face de mantuiala(altii), controlul tehnic al masinilor se face uneori inchizand un ochi sau chiar pe amandoi, starea drumurilor si lista poate continua.
    Atata timp cat nu ne facem treaba cu seriozitate fiecare la locul lui de munca si acceptam sa fim manjiti cu tot felul de atentii, va fi din ce in ce mai rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oamenii și-au pierdut coloana vertebrală. Este tare trist, dar tot ce putem face este să dezbatem subiectele în speranța că cineva abilitat ne va vedea și va lua măsuri.

      Ștergere