Slider

Spune-le prietenilor

Prostia Romanească Episodul : Garajul Ecumenic

Salutare fratilor, bine v-am regasit ! Planuiam ca saptamana aceasta sa nu scriu un nou episod din seria "Prostia Romaneasca", dar Romanica noastra ne furnizeaza atatea subiecte "hot", incat ar trebui sa scriu vreo 7 sau 8 pe zi ca sa le epuizez. Fara sa mai taraganez inutil intram direct in paine....
     In Bucuresti, un fost preot intitulat Onufrie si-a cumparat un teren unde din doua garaje si-a amenajat o biserica. Popa asta, pe numele lui Caruntu Emilian, a fost raspopit pe 8 mai 2014 de la manastirea Sihastria Raraului pentru abateri canonice, încalcarea sistematica a unor prevederi din regulamentul vietii monahale şi practici liturgice neconforme cu randuiala ortodoxa. Omul nostru vazand ca i s-a taiat macaroana, si i-a fost luata meseria, s-a gandit sa isi amenajeze de unul singur o biserica. Acolo efectueaza slujbe religioase, dar detine si o icoana despre care pretinde ca e facatoare de minuni. De ea a legat o sticluta si un furtun de damigeana unde pretinde ca aduna mirul care se scurge din icoana.
Onufrie asta poarta haine de preot si indeamna enoriasii sa vina sa se roage la icoana si sa aduca pomelnice cu donatii pentru a fi pomeniti in slujbe.
     Pe langa faptul ca e o cretinitate sa dai bani ca sa ti se rosteasca numele la biserica,si practic nu mai exista nicio diferenta dintre preoti si lautari, trebuie sa fii nebun sa te duci intr-o cocioaba de sector 3 ca sa te rogi.
Dar sa nu fiti surprinsi ca multa lume trece pragul cazematei lui Onufrie, sunt destui tampiti care nu au ce face si merg acolo chipurile sa se roage. Dar cum Constanta ne-a demonstrat ca o biserica poate reprezenta si un container (vezi biserica de la Billa Km 4-5) si catacomba preacuvioasa se bucura de clientela ei, si nu orice clientela, oameni bogati cu duhul care se duc si cotizeaza la arteziana cu mir pentru sanatate si fericire.
     Nici Daniel cel Patriarh nu a stat deoparte si a trimis un comunicat prin care il acuza pe Onufrie de sarlatanie si de jegmanirea enoriasilor, si ii indeamna pe acestia sa nu se lase pacaliti de un fost preot si sa sesizeze imediat autoritatile abilitate daca li se solicita bani ca sa fie pomeniti la slujbe religioase.
     Asa-i ca e minunat ? Popii strga popii ! Pai daca asta e indemnul Patriarhiei, atunci sa se faca cate o sectie de politie in fata fiecarei biserici ca lumea sa poata depune plangerile imediat ce ies de la liturghie.
     Si ca sa asezam cu grije motul pe fursec...politistii de la sectia 13 au sesizat Patriarhia in septembrie anul trecut, cerand informatii despre starea canonica a acestui individ. Deci e groasa daca au intrat gaborii pe fir, cel mai rau lucru care i se poate intampla lui nea Onufrie este sa nu se intample nimc.
Amin !

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu