Slider

Spune-le prietenilor

Țarălungă, sărăcia omului !


     Salutare fraților ! Săptămâna aceasta se întâmplă multe în orășelul nostru. Ieri a fost săltat pentru 24 de ceasuri, fostul decan al Facultății de Farmacie din cadrul Universității Ovidius, într-un dosar deschis pentru luare de mită. Astăzi a fost prezentat instanței cu propunere de arestare pentru 30 de zile.
Și acum, fratili vostru vă va povesti ce s-a întâmplat :
     Conform anchetatorilor, Ţarălungă i-a cerut unui student grec bani pentru a-i da notă de trecere la examen. În urma negocierilor dintre cei doi, profesorul a fost de acord să primească 200 de euro. Cu toate că au încercat să perfecteze afacerea “pe blat”, informații legate de tranzacția pregătită au ajuns la urechile procurorilor DNA Constanța, care au pornit cercetările. „La data de 28 ianuarie 2015, inculpatul Faloutsos Evangelos i-a oferit inculpatului Ţarălungă Gheorghe suma de 200 de euro, în biroul său de la sediul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii „Ovidius“ Constanţa, în scopul de a-l promova, în condiţii nelegale, la disciplina Farmacie Clinică. În aceeaşi zi s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, se mai precizează în comunicatul DNA Constanța. Cu toate că anchetatorii spun că fostul decan a fost prins cu banii asupra lui, avocații acestuia susțin că procurorii anticorupție care au descins în biroul lui Țarălungă nu au găsit nicio bancnotă incriminatoare. Se pare, însă, că acuzarea se bazează și pe câteva interceptări telefonice ale convorbirilor celor doi inculpați.
     După deliberări, judecătorii au decis ca prof.univ. Gheorghe Ţarălungă să-şi petreacă următoarele 30 de zile în spatele gratiilor, instanţa emiţând mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.
     Cam asta s-a întâmplat, și este trist că la o facultate cu prestigiu se întâmplă astfel de lucruri a doua oară (îl pomenim pe Epure).
Deocamdată, tot ce putem face este să așteptăm deciziile instanței înainte să tragem concluzii. Acest om, fiind într-un stat democratic, beneficiază de prezumția de nevinovăție, și se așteaptă ca procurorii să-i dovedească vinovăția.
     Dacă instanța va hotărî că Țarălungă a luat mită, atunci înseamnă că este un om de nimic, fără scrupule, care ajuns într-o funcție a dat frâu liber nesimțirii, cerând de la studenți bani ca să treacă examenele. Dacă va fi condamnat, atunci să îi fie RUȘINE ! A ajuns în vârf, dar asemenea vacii care dă 10 litri de lapte într-o zi, a dat cu piciorul și a vărsat tot. Dar, cum el este bărbat, nu poate fi asociat decât cu masculinul vacii. Aștept cu nerăbdare instanța, dar și comentariile voastre :)

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu