Slider

Spune-le prietenilor

600 de elevi prinși chiulind de către polițiști !

   

     Salutare fraților, bine v-am găsit. Săptămânile trecute s-au întâmplat niște lucruri foarte interesante, 7200 de polițiști din toată țara au fost mobilizați pentru a controla fiecare bar, cafenea sau magazin din jurul școlilor și liceelor dacă acestea vând țigări sau alcool minorilor. Aproape 600 de elevi care lipseau de la ore au fost găsiţi de poliţişti în barurile şi cafenelele aflate în apropierea şcolilor, în urma acestei acțiuni, potrivit unui comunicat emis de Poliţia Română. ”Poliţiştii au acţionat, sub directa coordonare a Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilegal cu produse din alcool şi tutun, a încălcărilor prevederilor legale privind protecţia consumatorului la unităţile de alimentaţie publică din vecinătatea şcolilor şi a căminelor-internat pentru elevi, precum şi a absenteismului şcolar”, se arată în comunicatul Poliţiei Române.
    Și acum sunt sigur că foarte mulți cetățeni se vor trezi să îi numească pe elevi "bagabonți", și să ne amintească cum era pe vremea lor. Mulți dintre voi ați crede că acei elevi chiulangii sunt pleava societății, când de fapt aceștia sunt exact opusul.
Dacă acei elevi ar fi fost întrebați, pe rând, ce ore au, iar apoi li s-ar fi testat aptitudinile fiecăruia, concluzia ar fi fost aproape unanimă, și anume, că acei elevi lipseau de la materiile la care nu se pricepeau, și care le displăceau.
     Programa școlară este una infectă, elevii fiind încărcați cu o grămadă de materii care nu le folosesc. Fiecare din ei ar trebuii să facă doar câteva materii la care se pricep, și care sunt pe placul lor, astfel putând să se pregătească pentru o viitoare facultate.
Dacă un licean este foarte bun la chimie și biologie, și dorește să urmeze o carieră în medicină, cum dracului să nu chiulească de la economie sau istorie ?! De ce o fată pasionată de design, care vrea să dea la arhitectură, trebuie să își toace creierii cu asimptote și trigonometrie ?! De ce un elev care vrea să dea la litere trebuie să învețe de tijă pituitară, cupulă, sau acromegalie ?! Programa este cretină, menită să îndobitocească elevii, iar noi trebuie să ne revoltăm, măcar scriind o petiție !
     Mulți sunt indignați de faptul că elevii de liceu beau și fumează. Câți dintre voi nu beți din când în când un pahar de vin sau unul de whiskey cu gheață ? Cât despre fumat, pot să spun doar că este o prostie și tinerii o să își dea seama de asta la un moment dat.
      La o adică, dacă asta nu e vârsta când trebuie să meargă la narghilea, atunci când este ? Când or fi la facultate și de abia o să aibă timp să respire ? Sau când vor fi adulți cu job-uri și copii acasă ?
Propun ca societatea să nu își mai pună palma în fund, ca să nu zic cur, și să eticheteze niște tineri care de fapt se revoltă împotriva unui sistem defect. Așa că e de datoria noastră, a noii generații să schimbăm ceva !

Subiectul râmane deschis, mai sunt multe de zis, aștept și comentariile voastre :)

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii:

  1. Ai dreptate, elevii sunt bombardati cu informatie inutila. Si elevii olimpici pe tara, care au fost premiati public au recunoscut ca materia nu e buna. Sa speram ca se vor lua masuri !

    RăspundețiȘtergere