Slider

Spune-le prietenilor

Scandal românesc în patria biscuiților ! VIDEO


      Salutare fraților...belea mare ! Englezii au demarat un documentar, intitulat "The Romanians Are Coming" ("Vin românii"), în care sunt prezentate, cu dramatism și exagerare, povești ale românilor veniți în Anglia cu diferite îndeletniciri. Deocamdată, a fost difuzat doar primul episod, de către televiziunea Channel 4.
      Comunitatea românilor din Marea Britanie a reacţionat în urma difuzării documentarului despre imigranţii originari din ţara noastră. Românii din Regat au organizat un protest chiar în faţa sediului televiziunii Channel 4.
Ambasada României la Londra a reacţionat. „Sunt îngrijorat că acest program poate reflecta într-un mod lipsit de obiectivitate realitatea socială a românilor din Marea Britanie. Prezentarea doar a unor aspecte negative, care sunt izolate şi deloc reprezentative pentu comunitatea românească, este nedreaptă şi foarte discriminatorie”, a apreciat ambasadorul român la Londra, într-o scrisoare trimisă producătorului emisiunii de la Channel 4, scrie antena3.ro.
     Pot să spun că atâta ignoranță și rasism într-un singur documentar nu am mai văzut. Documentarul nu a blamat românii în mod direct, dar prezentând astfel de povești, exagerând în dramatism și punând accent pe cele mai rele părți ale poveștilor, se conturează o îmagine negativă a românilor. Este absolut logic să se creeze o idee preconcepută despre români, arătându-se astfel de îmagini. Și noi dacă vedem că majoritatea țiganilor fură, avem tendința să credem că toți fură, ceea ce este cu totul fals.
     Nu ar fi fost nicio problemă ca în documentar să fie prezentați boschetari români, cu condiția să fie arătați și boschetarii englezi, că nici ei nu duc lipsă, dar este profund greșit să faci un documentar numai despre românii și țiganii care fură fier vechi și dorm sub Podul Londrei.
     Foarte bine că românii de acolo se revoltă, și presimt că televiziunea Channel 4 va fi amendată pentru rasism, cum a fost amendat și handicapatul ăla din Spania care a compus piesa „Soy un Rumano en Madrid”.
     Sunt atâția români, tineri mai ales, care muncesc în domenii de vârf, sau studiază la universități din Anglia. Pe ei de ce nu îi prezintă publicului ? Probabil ei nu fac audiență...
     Vă invit pe toți să protestați, măcar online, împotriva celor ce vor să păteze imaginea țării. Suntem noi cu bune, cu rele, dar asta nu înseamnă că niște nimeni în drum au dreptul să ne facă de râs în public. Rușine Channel 4 !
     Aveți mai jos documentarul integral, și aștept cu nerăbdare comentariile voastre :)

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu