Slider

Spune-le prietenilor

Decapitarea elevilor !

Salutare fraților, bine v-am găsit. Zilele acestea a apărut pe internet un filmuleț de la serbarea unor copii. Nimic neobișnuit, dar în filmuleț sunt copii de până în clasa a-IV-a cel mai probabil, care joacă rolul Martirilor Brâncoveni iar un coleg de-al lor este îmbrăcat în călău și îi "decapitează" chiar în fața părinților dar și a unui preot.
     În primul rând, nu știu ce poate fi mai deplasat în film. Faptul că niște copii de până în 12 ani preferă să moară pentru credință, faptul că un altul vrea să îi decapiteze sau faptul că părinții acestora îi aplaudă la sfârșit pentru o serbare reușită.
     Pe bune acum, cine naiba a fost ăla de a regizat serbarea ? Chiar nu s-a gândit că niște copii nu trebuie să se joace de-a inchiziția ? Înțeleg, școala respectivă a dorit să îi omagieze pe Brâncoveni printr-o serbare, dar nu în halul ăsta. Am mai auzit în timpul existenței mele de acte de fanatism la acestă școală, dar nu am vrut să judec niște lucruri relatate de alții în treacăt. Dar, văzând filmulețul, m-am convins că ăștia n-au toate crucile pe turlă.
     Oricât de mult și-ar dori această școala să își justifice șceneta prin religie, este o faptă condamnabilă (din punct de vedere moral) și totodată o dovadă de inconștiență. Nu poți să îți dorești cu atâta fervoare să omagiezi pe cineva încât să pui copiii să se omoare între ei.
Se poate întâmpla ca altădată în joacă, vreun copil să îl lovească pe altul pe modelul văzut în scenetă. Copiii sunt extrem de ușor influențabili și nu ar trebui deloc să fie martorii unor asemenea scene, mai ales de față cu părinții și cu preotul. Ce-ar fi dacă mâine de față cu profesori și părinți, un copil să îl pocnească pe altul cu o piatră între ochii, ca să reproducă lupta dintre David și Goliat ? Sau un copil să joace rolul unui om lovit de mașină pentru că a muncit de Sfânta Parscheva ? Sau să joace scena Răstignirii în care un copil să poarte în spate o cruce și alții să-l biciuiască ?
     Și părinții ăștia dom'le, sunt nebuni la cap ? Păi ce părinte să fii să vezi că odrasla ta este decapitată și tu în inconștiența ta de om îngust la minte să aplauzi și să exclami "Da ! Bravo ! Minunată piesă de teatru. Partea când securea străpunge gâtul fiului meu e mirobolantă".
     În concluzie, trebuie să blamăm astfel de evenimente, ca ele să nu se mai repete. Să iasă în față ăla de a fost cu ideea, ca să-l luăm noi presa la trei-păzește ! După asta, să-și mai permită el să mai decapiteze copii în timpul serbărilor ! Voi ce părere aveți ?

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu