Slider

Spune-le prietenilor

O zi cât toate celelealte !

   
      Salutări oameni buni ! În primul rând, La Mulți Ani tuturor doamnelor și domnișoarelor !
O zi agitată au prevestit străbunii, ziua de 8 Martie, în care toată suflarea masculină dă alarma și se străduiește să îndeplinească fiecare dorință, fie ea mică sau mare, a femeilor care ne înconjoară.
     Încă din zori zeci de bărbați constănțeni au dat o fugă până la cea mai apropiată piață pentru a achiziționa flori pentru consoartele și/sau mamele lor. Astăzi ca prin minune, traseul bărbatului tipic s-a modificat, el devenind astfel : casă > cârciumă > casă de pariuri > FLORĂRIE > casă.
     De menționat este că la gară, aglomerația zilnică a primit un bonus mulțumită vânzătorilor ambulanți de flori și mărțișoare veniți să practice un comerț legal și cinstit. De la dispeceratul RATC și până departe spre stația de taxi-uri s-a putut auzi aceași frază "Flori aveeem, bon săăă văăă dăăăm, floricele floricele floricele". Cea mai bună parte la toată treaba asta este că dacă cumperi un buchet de flori de la conaționalii noștrii, primești și un carton de țigări gratuit :)
     Nu în ultimul rând, distinsele domnișoare care mereu circulă în autobuze fără bilet, astăzi n-au mai terorizat niciun tânăr, n-au mai cerșit niciun loc și n-au mai fost să ridice pachete, acestea luându-și moșuleții de mână au dorit să practice o activitate mai pașnică decât cea obișnuită, și au fost să se plimbe prin parcuri. Mare le-a fost mirarea când au văzut atâta tineret în jurul lor care vorbește tare și care le strică zilile de pensie. Păi ce dom'le, ei au muncit o viață întreagă ca să vadă tineri în preajma lor ?!
Preventiv, plimbăreții în cauză au luat cu ei niște papornițe în caz că se dă ceva prin apropiere.
    Iar seara, la culcare, când în sfârșit bărbatul pune capul pe pernă după o zi istovitoare, crezând naiv că a făcut totul pentru iubită/soție, își dă seama că mai are de îndeplinit o ultimă doleanță... 
     Cam acesta a fost spiritul lui 8 Martie de anul acesta, sper că la voi a fost ceva mai liniștit, aștept cu nerăbdare opiniile voastre. Este bine primit și un share ca să râdă și alții :)

Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu