Slider

Spune-le prietenilor

Constanta pusa zilnic in pericol de jegurile pe 4 roti




     Salutare constănțeni ! Locuind cu toții în același oraș, și fiind nevoiți să scoatem capul în lume și să umblăm pe stradă, ne lovim des de o problemă veche de ani de zile - problema transportului public privat, în speță așa numitele Maxi-Taxi-uri. De fiecare dată când am avut ocazia am abordat această problemă și am taxat (deși fără să tai bilet) nesimțirea șoferilor și a patronilor precum și starea jalnică în care se află aceste microbuze. Acum însă, colegii de la Cuget Liber au făcut publice o serie de declarații de la Ministerul Transporturilor din care reiese că se fac controale iar că șoferii de Maxi-Taxi respectă regulile cu sfințenie. De la Cuget Liber citire : "Cotidianul „Cuget Liber“ a intrat în posesia unor informaţii extrem  de interesante, de la Ministerul Transporturilor, în legătură cu firmele de transport persoane care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Constanţa [...] „De la începutul anului 2015 şi până în prezent, nu s-au aplicat măsuri de suspendare/retragere a licenţei de transport/comunitare sau certificatului de transport în cont propriu pentru operatorii de transport rutieri/întreprinderile de transport în cont propriu care au sediul în judeţul Constanţa. De asemenea, menţionăm că, în această perioadă, în judeţul Constanţa, inspectorii din cadrul ISCTR au verificat un număr de 884 de autovehicule care efectuau transport persoane prin servicii regulate, în urma cărora au fost aplicate 56 de procese verbale de constatare a contravenţiilor, în valoare de 138.100 lei”, se arată în comunicatul emis pe adresa redacţiei."
     Ignorând limbajul de lemn și sintetizând informația, deducem că în acest județ minunat, în care totul este numai lapte și miere, din 884 de conserve ambulante doar 58 au fost găsite cu nereguli. Altfel spus, aprocimativ 6,56 % dintre microbuzele puse în circulație, prezintă nereguli de orice fel. Păi înseamnă că la capitolul transporturi stăm mai bine decât străinii ! Nici nu știu de ce îmi făceam atâtea griji oameni buni. atâta panică pe capul meu în tot acest timp fără să știu că Ministerul își face treaba și are totul sub control !
     Lăsând gluma la o parte, este la mintea maimuței cu lobotomie (sau a lui Serghei Mizil) că ISCTR ne servește niște gogoși, cu mult zahăr și gem, spunându-ne asemenea baliverne. Invit oricare șef de pe la Minister să vină în orice zi să vadă cu ochii lui cum stă treaba de fapt în Constanța și cum acești mizerabili deținători ai firmelor private de transport pun în pericol viața cetățenilor.
În orice altă țară normală, pentru o asemenea gafă monumentală ar fi dat afară Ministrul Transporturilor pentru incompetență. Nu există să afirmi că totul este bine când toți oamenii văd clar cum sunt înghesuiți ca sardinele între fiare, sunt obligați să umble în condiții inumane, să stea pe scaune împuțite și roase de atâta mizerie, pentru ca la final să nu primească nici bilet. Noi călătorii nu suntem proști și nici bătuți în cap, astfel că putem face diferența între o călătorie decentă și o bătaie de joc.
     Pe final spun doar că sunt revoltat de situația aceasta și le doresc patronilor să aibă norocul de a da oriunde se duc peste indiferența pe care și ei o manifestă în această situație. V-am lăsat în dreapta un sondaj la care vă invit să participați și vă aștept în comentarii opiniile. Cum s-ar putea schimba situația ?
Sursa : Cuget Liber - "NE CREDEŢI PROŞTI? Autorităţile şochează: ÎN CONSTANŢA, MAXI TAXI NU TRANSPORTĂ PASAGERI ÎN PICIOARE" 21 Martie 2016 autor : Sorin Hulubei


Share this:

Despre autor

Sunt un simplu constantean caruia ii place sa vorbeasca in mod public despre orasul natal precum si actualitatea urbana de la malul marii. Pentru munca depusa am fost rasplatit cu premiul 10 Oameni de Valoare ai Constantei la categoria Mass-Media. Datoria mea nu se opreste aici, promit sa raman la fel de realist si taios ca pana acum ! Lectura placuta in continuare :)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu